Steden in de buurt

Guimarães

30km

Guimarães ligt op een 30-tal kilometer van Campismo Arco. Guimarães is de voormalige Portugese hoofdstad waar de eerste koning gekroond werd. Guimarães werd in 2012 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en het historische centrum van Guimarães werd in 2001 door de UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen. Kortom, een leuke stad met veel bezienswaardigheden, zeker een aanrader om eens een bezoekje aan te brengen.

Braga

45km

In de stad Braga kan je het bedevaartsoord Bon Jesus do Monte met de Elevador do Bom Jesus bezoeken. Een oude stad bekend vanwege de vele kerken en kathedralen. Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het mooie voetbalstadion zeker een must.

Porto

85km

Porto ligt op een 85-tal kilometer van Campismo Arco en is een bruisende stad met vele bezienswaardigheden. Het charmante stadcentrum, de ijzeren brug van Porto en de keuze aan restaurants en bars zullen je zeker bekoren!

Natuurpark peneda-Geres

75km

Prachtig natuurpark met meren en typische oude dorpjes.

Natuurpark Alvao

15km

Een bosrijke omgeving en authentiek dorpje met leistenen daken en muren vind je hier terug. Je kan het Alvao natuurpark bezoeken met zijn 70 vierkante kilometer aan prachtige natuur. Je kan er een van de hoogste watervallen van Europa bewonderen, en verschillende bedreigde vogel- en diersoorten ontdekken.

Serra de Cabreira

0km

Hier kan je vanop de camping vertrekken voor een tocht van 75km doorheen het oude gebergte met zijn typische dorpjes.

Douro vallei

75km

Zeker interessant in combinatie met een bezoek aan een klein familiaal porthuis.

Fietsroutes

Op 500 meter van Campismo Arco bevindt zich een bewegwijzerde fietsroute van 42 kilometer doorheen het prachtige landschap van deze streek. De fietsroute vertrekt in Arco de Baúlhe en komt aan in Amarante.

Meer informatie over de fietsroute en navigatie tot aan het startpunt is bij ons te verkrijgen.

Wandelroutes

Wil je er te voet op uit trekken, dan kunnen we je verschillende wandelroutes aanbieden in de buurt rond Arco de Baúlhe. We voorzien je van een wandelplan met routes die je kan volgen, met start- en aankomstpunt.

Voor sommige van onze routes ga je wel de wagen nodig hebben om aan het vertrekpunt te geraken.

Meer info over de verschillende wandelroutes in de buurt van Arco de Baúlhe zijn bij ons te verkrijgen.